Előfizetői tartalom

Minimális inflációcsökkenés augusztusban - elindult az élelmiszerár-ugrás (3.)

Portfolio
Augusztusban 8.4%-ról 8.3%-ra csökkent az infláció Magyarországon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A portfolio.hu elemzői konszenzusa 8.2%-ra csökkenést valószínűsített. Havi alapon augusztusban stagnáltak a fogyasztói árak. A maginfláció éves viszonylatban 5.6%-ról 5.4%-ra mérséklődött, míg havi szinten 0.4%-kal emelkedett. A havi alapú feldolgozatlan élelmiszerár-változások alapján úgy tűnik, hogy elkezdődött az élelmiszerárak emelkedési hulláma. Elsősorban az élelmiszerárak miatt lett magasabb a vártnál az augusztusi éves alapú infláció, a részletek pedig nem biztos, hogy meggyőzőek a szeptemberi kamatcsökkentéshez a monetáris tanács héja beállítottságú tagjai számára.

Kapcsolódó cikkünk2007.09.07 13:55 Portfolio.hu-felmérés: Tovább csökken az infláció - sokasodó kérdőjelek A 8.3%-os éves szintű infláció első ránézésre összhangot mutat a várakozásokkal, de a részletek alapján már kissé borúsabb kép vázolható fel.A várt élelmiszerár-emelkedés miatt különösen figyelt termékeknél már látszik a kedvezőtlen folyamat: a KSH...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés