Előfizetői tartalom

Lesújtó eredményt hoztak a nyári munkaügyi ellenőrzések

Portfolio
A munkaügyi felügyelők 857 foglalkoztatót ellenőriztek a Balatonon, a Hungaroringen és a Sziget Fesztiválon a nyár folyamán, 414-nél találtak jogsértő foglalkoztatást, a feketemunkások száma pedig megközelítette a nyolcszázat - írja a Világgazdaság. Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) által most elkészített nyári bírságleltárból kiderült: a hatóság 105 millió forint büntetést szabott ki a renitensekre. Külföldi engedély nélküli alkalmazása miatt a bírság összege több mint hatmillió forint lesz.

A Balaton körüli akció-ellenőrzéseken főleg építő- és vendéglátó-ipari (éttermek, bárok) vállalkozások munkaügyi gyakorlatát ellenőrizte az OMMF. Ahol szabálytalanságot tapasztalt, oda volt, hogy ismét kiszálltak, és a jogsértő magatartás fennmaradása esetén újabb bírságot róttak ki. A tapasztalatok szerint a cégek igyekeznek kijátszani az alkalmi munkavállalói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés