Előfizetői tartalom

Óriási negatív meglepetés: csökkent a foglalkoztatottság a USA-ban! (3.)

Portfolio
4 ezer fővel csökkent augusztusban a nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma az Egyesült Államokban, miközben a piac 100-110 ezer fő körüli bővülésre számított. Júliusban az eredetileg közzétett 92 ezres bővülést most 68 ezerre módosította a Munkaügyi Minisztérium. A szerdán közzétett ADP-jelentés már előre vetítette a negatív meglepetést, de ekkorát azért nem. Némi vigasz, hogy a munkanélküliségi ráta a várt 4.6%-on stagnált. Az órabérek a várt 0.3%-on stagnáltak, míg a heti ledolgozott átlagos munkaórák száma 33.8 órán stagnált.

Kapcsolódó cikkünk2007.09.05 14:21 Újabb gyenge amerikai munkaerőpiaci adat (3.)A feldolgozóiparban a júliusi 2 ezer fős foglalkoztatottság-csökkenést 46 ezres fős újabb leépítés követte, miközben a piac csak minimális csökkenésre számított. Az építőiparban az elbocsátások száma a júliusi 14 ezerről 22 ezerre emelkedett. A pénzügyi szférát sújtó hitelpiaci problémák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés