Előfizetői tartalom

Korrigált a búza ára - Fellélegezhetünk?

Portfolio
Az elmúlt időszak jelentős árfolyam emelkedését követően tegnap 1.4%-kal korrigált vissza a chicago-i árutőzsdén az idei év eddigi legjobb teljesítményét nyújtó nyersanyagpiaci terméke, a búza (decemberi határidős ára). A búza piacán a robosztus kereslet és a szélsőséges időjárás miatt szenvedő kínálati oldal, mely az idei globális gabona készletek 26 éve nem látott szintre való csökkenését vetíti előre az árfolyam több mint megduplázódását eredményezték az év eddigi részében.

Kapcsolódó cikkünk2007.07.12 08:00 Szárnyal a búza, rekordot dönthet az árfolyam?Ezen a héten Egyiptom, Irak, India, Korea és Tajvan vásárolt nagyobb mennyiségű búzát tendereken keresztül, míg tegnap hozzájuk csatlakozott a sorban Marokkó (125 ezer tonna) és Japán. Algéria legkevesebb 500,000 tonnányi búzát fog vásárolni februártól, derült ki a Bloomberg által megkérdezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés