Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a második negyedéves GDP-adatokra

Portfolio
Az eddig gondoltnál is lassabb volt a gazdasági növekedés április-június között Magyarországon, mely negyedéves alapon lényegében megállt. A GDP termelési oldalán a gyenge mezőgazdasági terméseredmény és az építőipar visszahúzó hatással, míg az ipari termelés emelő hatással járt. A felhasználási oldalon a háztartások végső fogyasztásának intenzív csökkenésében a reálbérek esése, illetve az állami szociális transzferek zuhanása játszik szerepet, míg az export-import olló második negyedévi szűkülése annak tükrében nem vetít rózsás képet előre, hogy az eurózóba gazdasága is mérsékelt lassulás elé néz. Az alábbiakban az elemzői reakciók rövidített verzióját közöljük, a teljes terjedelemért kérjük kattintson a portfolio.hu angol oldalára .

Kapcsolódó cikkünk2007.09.07 10:00 Megállt a gazdasági növekedés Magyarországon! (2.) Bebesy Dániel, a CIB Bank elemzője kiemelte, hogy az állami szociális transzferek csökkenése lényeges a lakossági fogyasztáscsökkenésben. Megjegyezte, hogy a rendkívül gyenge építőipari termelési adatok kedvezőtlen kilátásokat vetítenek előre, ugyanakkor hozzátette: várakozásai szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés