Előfizetői tartalom

Ma BoE és EKB kamatdöntések - mire számíthatunk?

Portfolio
Ma előbb 13:00-kor a Bank of England (BoE), majd 13:45-kor az Európai Központi Bank (EKB) jelenti be kamatdöntését. A piac többsége mindkét intézménytől irányadó rátája (5.75% és 4.00%) változatlanul hagyását várja elsősorban az elhúzódó globális pénz- és tőkepiaci bizonytalanság, és emiatt a bankközi likviditási problémák újbóli fokozódása miatt.

Elképzelhető azonban mindkét intézmény esetében, hogy csak átmeneti megállásról van szó a kamatemelési ciklusban. A jelenlegi piaci hangulatban azonban már ez is megnyugvást hozhat a befektetőknek, mivel a likviditási problémákat legalább a kamatemelések nem fokozzák.Kapcsolódó cikkünk2007.08.24 08:00 Kutyaszorítóban a főbb jegybankok - hogyan oldják meg?A döntéseken túl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés