Előfizetői tartalom

Elkészült az új áfa-törvény tervezete - jelentős változások előtt a vállalkozások

Portfolio
Hároméves munka eredményeként elkészült a toldozott-foltozott jelenlegi áfatörvény teljes átírása, mely a magánszemélyeket közvetlenül csak minimálisan érinti, a vállalkozásokat viszont annál nagyobb mértékben - írja az Index a törvénytervezet birtokában. Az elkészített jogszabálytervezet jelenleg államigazgatási egyeztetésen van, és a tegnap kiszivárgott adócsomaggal egy időben, szeptember végén kerülhet az Országgyűlés elé, majd 2008 januárjától léphet hatályba. Az új áfa-törvényben mindenkire kiterjesztik a csoportos adóalanyiság választási lehetőségét. Az ingatlanok eladásánál és bérbe adásánál választhatunk majd, hogy áfával vagy anélkül akarjuk-e lebonyolítani az üzletet. A visszaigénylést könnyítik. Lesz egyetemleges felelősség is.

Többek között az uniós jogharmonizáció indokolta a törvény újrakodifikálását. A Pénzügyminisztérium a lap birtokába került dokumentum tanúsága szerint azt várja ettől a lépéstől, hogy kiküszöböli a jogharmonizációs hiányosságokat, a jogkövetés is erősödik, és könnyebb lesz az ellenőrzés is. Ami marad Fontos tudni, hogy az áfakulcsok nem változnak, azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés