Előfizetői tartalom

Beige Book: csak semmi pánik

Portfolio
A Fed legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint az amerikai gazdaság legtöbb részén az utóbbi hónapokban folytatódott az expanzió. A jelentés fő üzenete, hogy az ingatlanpiacon kialakult zavarok egyelőre nem érzékeltetik hatásukat érdemben a gazdaság más területein. Az utóbbi időszakban tapasztalt pénzügyi zavarok ugyanakkor a hitelezési feltételek szigorodásához vezettek a legtöbb banknál, pénzügyi intézménynél. Ezzel párhuzamosan a fogyasztási hitelek és a vállalati hitelek minősége jellemzően továbbra is kielégítő. A piacok a bejelentést pozitívan fogadták a tegnapi rossz makroadatok (munkaerőpiac, házeladások) után.

A jelentés egyéb részei szerint a kiskereskedelmi forgalom továbbra is kedvező ütemben bővül, ugyanakkor az autóeladásoknál és a bútorkereskedelemben mutatkoznak kedvezőtlen jelek. A feldolgozóipar jól teljesít, jellemzően az építőiparhoz, illetve az autógyártáshoz kapcsolódó területeken vannak kisebb problémák a kereslettel. Míg a lakóingatlanoknál mind az értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés