Előfizetői tartalom

18 miliárddal kedvezőbb deficit augusztusban az államháztartásban (2.)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium prognózisában szereplő 87.5 milliárd forinttal szemben az államháztartás hiánya augusztusban 69.1 milliárd forint volt (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül). Az államháztartás így az első nyolc hónapban 982.3 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami a GDP 3.9 százalékát és a teljes éves előirányzat 64.2%-át jelenti.

Augusztusban a központi költségvetés 104.9 milliárd forintos hiányát a tb alapok 32.2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 3.6 milliárd forintos többlete részben ellensúlyozta.Az alábbi táblázat alapján látható, hogy a központi költségvetésen belül a kiadások 15 milliárddal a terv alatt maradtak, miközben a bevételek lényegében a vártnak megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés