Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a jövő évi adócsomag-tervezet - Sok meglepetést okoz a PM (korr.)

Portfolio
Megint vaskos adócsomaggal lepi meg az állampolgárokat a Pénzügyminisztérium - derül ki az Index birtokába kerülő tervezetből. Az egyik érdekesség, hogy 2009-re tulajdonképpen két lépcsőben a luxusadó alakulna át általános ingatlanadóvá, de az előzetes információkkal ellentétben mégsem feleződik az értékhatár, bár az 50 millió forintos szint fontos lesz az ingatlantulajdonosoknak. A tárca a már korábban meghirdetett furcsa módon akarna javítani az adójóváírás okozta abszurd helyzeten a személyi jövedelemadóban - nem sok sikerrel. Örülhetnek a megtakarításaikat befektetési jegybe tartók és a fogadóirodák ügyfelei. Többen ekhózhatnak, marad az eva is.

Ingatlanadó evolúciós alapon. Végre elkészítette a Pénzügyminisztérium a költségvetés melletti másik fontos, mindenki által nagy érdeklődéssel várt törvénytervezetet, a jövő évi adócsomagot. Először úgy volt, hogy a tárcának július végére kell megszövegeznie a 2008-ban életbe lépő adóváltozásokat, ám a koalíciós pártok közötti huzavona, valamint a nyári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés