Előfizetői tartalom

Elszállhat a kenyér ára! - Veszik a búzát mint a cukrot

Portfolio
Napi limittel, 3.9%-kal emelkedett tegnap a búza árfolyama a chicagoi árutőzsdén, miután India a várakozásoknál lényegesen több búzát vásárolt a legutóbbi tendereken és a beinduló spekulációk szerint olyan jelentős exportőrök mint Ausztrália és Oroszország a korábban előrejelzettnél kevesebb gabonával tudnak majd szolgálni a piac számára.

Kapcsolódó cikkünk2007.07.12 08:00 Szárnyal a búza, rekordot dönthet az árfolyam?A keresleti oldal: - India, a világ harmadik legnagyobb búza fogyasztója tegnap végül 795,000 tonnányi búzát vásárolt, míg egy héttel korábban a tenderen 530,000 tonnát kínáltak fel. - Japán tegnap bejelentette, hogy 175,000 tonnányi búza vásárlását tervezi. A kínálati oldal: -...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés