Előfizetői tartalom

Minden napra egy "mese" a héten

Portfolio
Nem fogunk unatkozni a most induló héten, hiszen mindegyik munkanapra jut legalább egy fontos makrogazdasági adat/jelentés itthon, vagy külföldön. Hazánkban inkább csak a hét második felében lesznek lényegesebb adatok: csütörtökön a már a harmadik negyedévhez tartozó júliusi ipari termelési statisztika lát napvilágot, valamint az augusztusi államháztartási gyorstájékoztató. Péntek reggel kiderül, hogy mi okozta a meglepően gyenge második negyedéves GDP-növekedést, illetve megtudhatjuk, hogy augusztus végén milyen arányban támogatták a monetáris tanács tagjai a kamatszint 7.75%-on tartását a bizonytalanabbá vált nemzetközi környezetre hivatkozva.

A régióban a keddi szlovák (felülvizsgált) és a pénteki cseh GDP-adat érdemel külön figyelmet.A fejlett piaci adatok közül ma az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexének augusztusi értéke derül ki, amelyben visszatükröződhet a hónap eleji pénzügyi turbulencia esetleges reálgazdasági hatása. Az Egyesült Államok hasonló felmérésének eredményére holnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés