Előfizetői tartalom

Lassuló ütemben bővül az eurózóna feldolgozóipara

Portfolio
A júliusi 54.9 pontról 54.3 pontra süllyedt az eurózóna beszerzési menedzser-indexe augusztusban, ami minimálisan magasabb a nyolcadik hónapra a múlt héten közzétett előzetes adatnál. A BMI csökkenése főként a megrendelésekre és a foglalkoztatottakra vonatkozó alindex mozgása miatt következett be, miközben a kibocsátási alindex hajszálnyit emelkedett.

Mivel a főindex továbbra is jóval 50 pont felett van, így az ágazat lendületes bővüléséről beszélhetünk, de nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy az 54.3 pontos érték másfél éves mélypontnak felel meg. A ma közzétett felmérés tehát az eurózóna feldolgozóiparának lassuló ütemű bővüléséről tesz tanúbizonyságot. Egyúttal rámutat arra is, hogy a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés