Előfizetői tartalom

Gyurcsány a hálapénz visszaszorításának módszereit keresi

Portfolio
Egyebek mellett az orvosi bérek jelentős emelésével, a betegek orvos- és szolgáltatóválasztásának bővítésével, a hálapénz megadóztatásával, a főorvosi borítékok kórházon belüli újraelosztásával tartja megoldhatónak az egészségügyi hálapénz visszaszorításának kérdését az a dokumentum, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kérésére állítottak össze. A Népszabadság szombati számának birtokába került munkaanyagból Horváth Ágnes egészségügyi miniszter ellenez minden olyan megoldást, amely legalizálja a hálapénz bármely formáját (azaz a megadóztatást, vagy az intézményen belüli újraelosztást). A Magyar Orvosi Kamara nem tartja időszerűnek, hogy új etikai alapokra helyezzék a hálapénz kérdését.

A munkaanyag többek között arra tesz javaslatot, hogy a jelenlegi szakorvosi átlagjövedelmet 10-15 év alatt megnégyszerezzék, melynek becsült költsége évi mintegy 900 milliárd forint lenne. További javaslat, hogy a hálapénzt az orvosok egy közös kalapba tegyék bele, amelyből újraosztanának az intézményben a gyógyításban részt vevők között. Arra is található javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés