Előfizetői tartalom

Veres: két ok miatt számottevően jobb lesz az idei deficit a tervezettnél

Portfolio
Sikerült szinte valamennyi kiadási csoportot a keretszámokon belül tartani, emellett a feketegazdaság elleni küzdelem is hatékonynak bizonyult, ez az a két főbb ok, amely miatt "számottevően kedvezőbb" lehet az idei államháztartási egyenleg, mint ami a költségvetési törvényben szerepelt - hívta fel a figyelmet a mai HBLF-ICEG EC pénzügyi konferencián Veres János. A pénzügyminiszter megismételte: 0.4%-ponttal "bizonyosan jobb lesz" a GDP arányában az államháztartási hiány, mint a törvényi cél (6.8%). A tárcavezető egyúttal jelezte: "fogjuk tudni tartani a hiánycsökkentés mértékét" jövőre is, mellyel arra utalt, hogy a deficitcsökkentés mértéke folytatódik jövőre is a konvergenciaprogramban előre jelzett módon (abban 6.8%-ról 4.3%-ra mérséklődő hiány szerepel).

A tárcavezető eláadásában a reformterületek érintése mellett kitért arra is, hogy három forduló már lezajlott az öt parlamenti párt között a fegyelmezettebb költségvetési gazdálkodás szabályrendszeréről és a felállítandó költségvetési hivatal kereteiről. Ezek a megbeszélések Veres reményei szerint még szeptemberben eredményt hoznak, azaz benyújthatóvá válik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés