Előfizetői tartalom

Sok mindenre választ adnak a beruházási adatok!

Portfolio
A ma megjelent második negyedéves beruházási adatok két fontos kérdésre is választ adnak. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a magyar gazdaság második negyedévben elkönyvelt látványos lendületvesztését valóban részben az állami beruházások visszaesése okozza. Jó hír viszont, hogy a magánberuházások élénkülése tartós folyamatnak látszik.

A második negyedévben a beruházások volumene 0.4 százalékkal elmaradtak az egy évvel ezelőtti szinttől. Az első negyedévben még éves alapon még minimális, 0.8 százalékos éves bővülést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal. A többnyire hektikusan alakuló mutatóban ez a változás nem jelentős, bár az előjelváltás kétségkívül rossz optikát ad a változásnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés