Előfizetői tartalom

Simor: elolvadhatnak az elért eredmények, ha...

Portfolio
"Strukturális reformok nélkül a kormányzati kiigazítás semmit sem ér hosszú távon" - hívta fel a figyelmet a mai HBLF-ICEG EC pénzügyi konferencián Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke ezt arra értette, hogy "ha nem változtatunk rendszerszerűen, ha nem építünk be intézményszerű változtatásokat" többek között az állami gazdálkodás terén, akkor 2009-től ismét romlani fog az államháztartás egyensúlya. Simor meglátása szerint a 2007-es és 2008-as költségvetési célok reálisnak tűnnek.

A jegybank elnöke hangsúlyozta, hogy "sürgős fiskális intézményi korlátokra lenne szükség", amelyet nemzeti ügyként kellene kezelnie minden parlamenti pártnak. Simor szerint nem elég azt mondani, hogy csak be kell tartani a törvényeket, elég csak az elmúlt 17 év tapasztalataira gondolni. Az MNB első embere szerint az már részletkérdés, hogy a fiskális fegyelem elérésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés