Előfizetői tartalom

Simor: 2011-2012-ben lehet eurónk, ha nagyon erőltetjük

Portfolio
Amennyiben a lehető leghamarabbi euróbevezetést elősegítendő gazdaságpolitikai döntések születnek, akkor 2011-2012 körül vezetheti be Magyarország a közös fizetőeszközt - jelentette ki az Amerikai Kereskedelmi Kamara déli üzleti rendezvényén Simor András. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Reuters tudósítása szerint hozzátette: nem született még róla döntés, hogy valóban ez lenne-e a gazdaság számára az elsődleges fontosságú.

A jegybank elnöke emlékeztetett, hogy (az ERM szabályrendszere alapján) nincs szükség a forint euróval szembeni ingadozási sávjának eltörlésére az euró bevezetése előtt (főleg akkor, ha az ilyen rövid időn belül is bekövetkezhetne - a szerk.). Beszédében kitért a fegyelmezett költségvetési gazdálkodást célzó, a kormány által bemutatott törvényjavaslatra és a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés