Előfizetői tartalom

Kamatot emelt a lengyel jegybank, lesz még folytatás

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően tegnapi ülésén 25 bp-tal 4.75%-ra emelte az irányadó rátát a lengyel jegybank monetáris tanácsa és további monetáris szigorításokra is számítani lehet. Jelenleg arra számítanak az elemzők, hogy a lengyel kamatemelési sorozat 5.5% körülig folytatódhat, amely már nagyjából be van árazva a piacon.

A jegybank indoklása szerint a lépés azzal függ össze, hogy az infláció az előrejelzések szerint meg fogja haladni a közép távú célt (2.5% +/- 1%pont). Az elmúlt időszak munkaerő-piaci adatai fokozódó bérinflációs nyomásra vallanak, ezzel párhuzamosan pedig a jegybank becslése szerint a következő negyedévekben is a potenciális feletti gazdasági növekedés várható Lengyelországban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés