Előfizetői tartalom

450 milliárddal szeretnének többet a tárcák jövőre, mint amennyit a PM adna

Portfolio
Kemény egyeztetések elé néz a Pénzügyminisztérium (PM) az elkövetkező hetekben, a tárcák ugyanis közel 450 milliárd forinttal több pénzt szeretnének kapni a 2008. évi költségvetésben annál, mint amennyit nekik szán a PM - írja saját összegzése alapján az Index. Két kemény héten át egyeztetnek a 2008. évi költségvetést összeálló PM és a minisztériumok, más szervezetek az utóbbiak kívánságlistájáról. A minisztériumok és más, szintén a központi költségvetési alrendszerbe tartozó szervezetek, például a bíróságok, az Országgyűlés vagy az Állami Számvevőszék - ezeket összefoglaló néven fejezeteknek hívják a költségvetési törvényben - bő egy hónappal ezelőtt kapták kézhez keretszámaikat, vagyis azt, hogy jövőre mekkora összeghez juthatnak az államkasszába befolyó adókból és más közösbe menő bevételekből. Ez teszi ki a tárcák és a többi intézmény forrásainak döntő részét. A saját bevételek elhanyagolható hányadot képviselnek.

Nagyétkű Kóka és Kiss Péter Pontosabban, a keretszámokat a pénzügyi tárcánál állapították meg. A PM első körben mondott egy összeget, hogy abból oldják meg a feladatokat a minisztériumok jövőre. Most ezt a summát keveslik a tárcák, és jóval többet akarnak kialkudni. Az Index úgy tudja, szeptember közepéig tarthatnak a viták, egyeztetések a költségvetési fegyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés