Előfizetői tartalom

Fed: romolhat a helyzet, ami változtatást hozhat a kamatpolitikában

Portfolio
Miközben továbbra is az inflációt tartotta a fő aggodalmának a 12 tagú Fed Nyíltpiaci Bizottsága az augusztus 7-i ülésén, arról is eszmét cseréltek a tagok, hogy az akkor már erősödő pénz- és tőkepiaci zavarokra, azok esetleges makrogazdasági következményeire is figyelni kell - derül ki az ülésről tegnap este kiadott jegyzőkönyvben. A testület tagjai egyetértettek abban, hogy nem zárható ki a hitelpiaci feszültségek fokozódása, ami bizonyos mértékben kedvezőtlenül hathat a gazdasági növekedési kilátásokra, emiatt "monetáris politikai válaszreakciót is szükségessé tehet".

Egyfajta válaszreakció 10 nap múlva be is következett, amikor 50 bp-tal 5.75%-ra csökkentette a 7 tagú Fed Kormányzótanácsa azt a kamatlábat, amelyen a bankok a régiós Fed-ektől hitelt kaphatnak. A Kormányzótanács szerint fő indok az volt, hogy ezzel igyekszik elősegíteni a pénz- és tőkepiacok normális működését. A Nyíltpiaci Bizottsága (amely a Fed Funds rate célértékéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés