Előfizetői tartalom

Nem romlott drámai mértékben az amerikai fogyasztók kedve

Portfolio
Amellett, hogy negatív meglepetés könnyen elképzelhető volt, "csak" a különböző elemzői konszenzusok által jelzettel összhangban romlott a Conference Board által számított fogyasztói bizalmi index. Az augusztusi érték 105 pont lett a júliusi lefelé módosított 111.9 pont után (eredeti adat: 112.6 pont.) A mutató azonban még így is egy éves mélypontjára esett, amely jól tükrözi az amerikai másodlagos jelzálog-piacról kiindult piaci turbulenciának és a részben emiatt romló munkaerő-piaci helyzetnek (jelentős elbocsátások a pénzügyi szférában) a fogyasztói hangulatra gyakorolt negatív hatását.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a júliusi eredeti érték közel 6 éves csúcsot jelentett, amelyről várható volt korrekció egyébként is. A Conference Board jelzése szerint mind a jelenlegi helyzetmegítélés, mind a következő hónapokkal kapcsolatos kilátások alindexe csökkent augusztusban. Előbbi a lefelé módosított júliusi 138.3-ról 130.3 pontra, míg utóbbi a szintén lefelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés