Előfizetői tartalom

Ésszerű és hiteles fiskális politikát javasol Trichet

Portfolio
A magyar gazdaságpolitika ésszerű fiskális, strukturális és monetáris politikával tudja a legtöbbet tenni azért, hogy a globális pénzügyi környezet jelenlegi problémái ne jelentkezzenek erőteljesen, és ez a politika optimális középtávon is - mondta Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke, aki tegnap Budapesten egy konferencián, illetve egy televíziónak nyilatkozva fejtette ki nézeteit aktuális kérdésekről, igaz, meglehetősen szűkszavúan.

Trichet a magyar gazdaság kapcsán a fiskális politika hitelességének növelését hangsúlyozta. A kormány ezzel kapcsolatos teljesítményét nem igazán értékelte, mindössze a fiskális szabályok és a költségvetési tanács felállítását üdvözölte. (Trichet azt is megjegyezte, hogy úgy tudja, a kormányzaton belül vannak ellenzői a költségvetési tanács felállításának.)Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés