Előfizetői tartalom

Részeg duhajkodás - a jegybankok csak elmélyítik a válságot?

Portfolio
Újabb italt és a buli folytatását követelő részegekhez és a vendégeket korlátlanul kiszolgáló, gáláns csaposokhoz hasonlítja Ajit Dayal, a Quantum Asset Management Company első embere a nemzetközi piacokon tevékenykedő hatalmas bankokat és a világ jegybankjait. A problémás esetekben mindig segítő kezet nyújtó jegybankok ugyanakkor éppen az alapvető hosszú távú céljukkal ellentétesen cselekszenek, amikor ingyen pénzzel látják el a piacokat, hiszen ezzel csak elodázzák a szükséges korrekciót, ami később minden korábbinál fájdalmasabb lehet. A szakember írásában azonban rámutat, hogy nem volt ez mindig így, tehát lenne követendő példa a jegybankárok előtt, ha a normális mederbe szeretnék visszakényszeríteni a gazdaságot.

Vigyázat! Részegek a parketten. Nem a részeg alkoholisták az egyedüliek a kocsmában, akik rossz beidegződésekkel küszködnek, a helyzet kialakulásában a pultos ugyanannyira felelős, és legalább annyira szenvedélybeteg is, mint a részeg a pult túloldalán - indítja elemzését Ajit Dayal, a Quantum Asset Management Company igazgatója. A csapos tölt, a részeg iszik, és mindketten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés