Előfizetői tartalom

Mi hogyan változott az MNB előrejelzésekben?

Portfolio
A májusinál lassabb növekedéssel, de magasabb inflációval számol az MNB alapmodelljében. A külső kereslet a korábban feltételezettnél valamivel erősebb lehet, ugyanakkor a lakossági fogyasztás jelentősebben, a beruházások valamivel mérsékeltebben elmaradhatnak a májusban gondolttól. Az idei évben a kivitel kicsit lassabb lehet az előző előrejelzésben véltnél, ugyanakkor jövőre és 2009-ben az erős külső konjunktúra jobban pörgetheti az exportot.

A romló jövedelmi pozíciók miatt a külső finanszírozási igényben felfelé mutató kockázat van az idei évben, de jövőre a korábban gondolttál lényeges eltérés egyelőre nem várható. 2008-ban a lakossági reáljövedelmek a 2.3%-os előzetes prognózistól valamivel elmaradóan, 2009-ben ugyanakkor már jobban nőhetnek. Az MNB szerint 2007-ben a lakossági reáljövedelmek 2.8%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés