Előfizetői tartalom

Még idén megnyílhat a német munkaerőpiac a mérnökök előtt

Portfolio
A súlyos szakemberhiány miatt a német kormány még lehet, hogy ebben az évben megnyitja munkaerőpiacát a keleti uniós tagállamokból érkező mérnökök számára - jelezte egy pénteki televíziós műsorban Michael Glos német gazdasági miniszter. A Napi Gazdaság beszámolója szerint a német kabinet még csütörtökön este döntött arról, hogy enyhítik az eddigi szigorú bevándorlási szabályokat és a lehető leggyorsabban engedélyezik a munkavállalást akár mind a 12 új kelet- és közép-európai EU-tagországból a gép- és villamosipari mérnökök számára.

A hír összhangban van a korábbi német törekvésekkel, egy hónappal ezelőtt a teljes munkaerő-piac megnyitásának 2011-ről 2009-re előbbre hozatalát fontolgatja a német kormány.Kapcsolódó cikkünk2007.07.25 10:12 Hamarabb mehetünk engedély nélkül Németországba dolgozni?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés