Előfizetői tartalom

Kormányzati munkaterv és a valóság: nagy a különbség

Portfolio
Még a fele sem teljesült eddig a kormány februárban elfogadott ez évi munkatervében rögzített célkitűzéseinek - hívja fel a figyelmet összesítése alapján a Világgazdaság. Megjegyzi, hogy miközben a minisztériumok a határidők egy részét nem tudták teljesíteni, addig a koalíció vezető politikusai egy-egy ügyet újra "megrendeltek tőlük" a koalíciós szerződés július 1-jei kiegészítésében. Akkor új feladatokkal, új határidőkkel bővítették például az üzleti környezet fejlesztésével, kkv-kkel, oktatással, nyugdíjügyekkel kapcsolatos megoldásra váró ügyeket.

Mint ismert, a februárban nagy figyelmet kapott kormányzati munkaterv célja az volt, hogy a reformkormányzásnak újabb lendületet, a minisztériumoknak világos, számon kérhető feladatokat adjon. A lap felrója, hogy a kormány a nyilvánosság előtt nem elég hatékonyan kommunikálja, ha egy-egy feladatot kipipálhat a dokumentumból, és az elvégzett ügyeket sem köti össze a munkatervvel.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés