Előfizetői tartalom

Végre egy jó hír: váratlanul nőtt az újlakások iránti kereslet az USA-ban (3.)

Portfolio
Vártatlanul emelkedett júliusban az újlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban, ami arra utal, hogy a pénz- és tőkepiaci turbulencia miatti nehezebb hitelfelvételi kondíciók (egyelőre) nem érintik érdemben a lakásvásárlásokat. Júliusban 870 ezer újépítésű lakás talált gazdára a tengerentúlon, szemben a júniusi 846 ezerrel (eredetileg 834 ezret tett közzé a Kereskedelmi Minisztérium). A piac 820 ezer egység körülre csökkenésre számított (évesített érték).

Előbb a jó hírek A júliusi értékesítési adat két egymást követő havi mérséklődést fordított meg. Emellett az is pozitív, hogy az eladatlan lakásállomány az adott havi értékesítéshez viszonyítva a júniusi 7.7 hónapról 7.5 hónapra mérséklődött. Júliusban az értékesített lakások medián ára 231 ezerről 240 ezer dollár közelébe emelkedett. Utóbbi tény a kínálati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés