Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-felmérés: elmaradhat a hétfőre várt kamatvágás

Portfolio
Mind belső, mind külső gazdasági és pénzügyi okok szerepet játszanak abban, hogy a korábban jövő hétfőre várt kamatcsökkentést későbbre halaszthatja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa - derül ki a portfolio.hu ma végzett felméréséből. Mivel az év végi kamatkonszenzus (7.00%) továbbra sem változott, ebből az következik, hogy a piac továbbra sem bizonytalanodott el a kamatcsökkentési pályában, csak annak év végi felgyorsulására számít most. A választ adók közül néhányan kifejtették véleményüket a forint árfolyamáról is. A véleményekben jellemzően közös, hogy a magyar fizetőeszköz néhány hónapos távon való visszaerősödésére számítanak a szakértők, így a mostani gyengülés feltehetően elhanyagolható többletinflációs hatásokkal járhat.

Jövő hétfőn a kamatdöntéssel együtt jelenik az MNB friss inflációs jelentése. A legutóbbi (májusi) dokumentumban 2008-ra 3.6%-os éves átlagos fogyasztói áremelkedési előrejelzés szerepelt 246-os forint/euró árfolyam feltételezés mellett. Az előrejelzés szabályalapúsága miatt a stáb most is nagyon hasonló árfolyamszint mellett készítheti el az inflációs előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés