Előfizetői tartalom

Lobbizásba kezdenek a szlovákok a 2009-es eurójukért

Portfolio
Miután a szlovák kormány és jegybank a napokban nyilvánosan is beismerte, hogy az európai intézményekben nem ítélik meg teljesen kedvezően a 2009-es euróbevezetésüket, a Fico-kabinet úgy döntött, hogy lobbizásba kezd az uniós országokban és intézményekben Szlovákia felkészültségének kedvezőbb megítélése érdekében - írja a Népszabadság.

A szlovák jegybank elnöke szerint a helyzet egyelőre nem nyugtalanító, de ő is szorgalmazza, hogy a döntéshozókat minél több érvvel és ténnyel győzzék meg arról, hogy Szlovákia teljesíti az euró bevezetéséhez szükséges kritériumokat, amelyeket hosszabb távon is tartani tud. Mint ismert, néhány hete kiszivárgott az Európai Központi Bank két elemzőjétől egy anyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés