Előfizetői tartalom

Sólyom is segít a költségvetési hivatal olajozott felállításában

Portfolio
Mind az öt parlamenti párt részt venne a köztársasági elnök által kezdeményezett, a költségvetési szabályok megújítását, betartását kikényszerítő szerv felállítását is célzó tárgyaláson - írja a Népszabadság az MTI beszámolója alapján. Mint ismert: jelenleg is folyik egy ötpárti egyeztetés a költségvetési szabályrendszer megújításáról, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó Költségvetési Hivatal felállításáról. Veres János pénzügyminiszter szerint a témában a kormány által kezdeményezett folyamat sikerét segítheti a Sólyom László köztársasági elnök által kezdeményezett egyeztetés.

A megújítani tervezett költségvetési szabályrendszer számos ponton lényegesen szigorúbb gazdálkodást szabna meg a mostani állapotnál, amely a 2010-es választásokkal kapcsolatos költekezést is jelentősen lekorlátozhatja. A középtávú (hároméves, folyamatosan gördülő) kiadási tervezés, az egyes törvénytervezetekhez kötelezően elkészítendő költségvetési hatástanulmány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés