Előfizetői tartalom

Hatalmas esés a német gazdasági hangulatindexben (4.)

Portfolio
A vártnál is jelentősebb visszaesést mutatott a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet által számított gazdasági hangulatindex augusztusban Németországban. A júliusi 10.4 pontról mínusz 6.9 pontra zuhant a mutató, amely szorosan összefügg a globális pénzügyi turbulenciával - jegyzi meg a ZEW, amely közel 300 elemző és intézményi befektető válaszaiból állítja össze az eredményt.

A ZEW-index 2006. decembere óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. A kutatóintézet szakértői hangsúlyozták, hogy a német gazdasági kilátások továbbra is viszonylag kedvezőek. Megjegyzendő azonban, hogy a Fed éppen amiatt csökkentette múlt pénteken diszkontrátáját, mert a gazdasági növekedésre fokozott lefelé mutató kockázatokat vélt felfedezni. Ez pedig a szűkülő exportlehetőségeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés