Előfizetői tartalom

Ez már több a soknál - lépett a hitelminősítő

Portfolio
A lett gazdaság túlhevült, a problémára adott gazdaságpolitikai lépések pedig nem elégségesek - ezzel az indokkal egy fokozattal leminősítette a Fitch Ratings hitelminősítő Lettországot. A balti gazdaság így most "A-" helyett a magyarral egyező, "BBB+" fokozaton áll, stabil kilátással (a magyar kilátás negatív). A devizaadósság mellett a éett latban jegyzett adósság besorolását is egy fokozattal rontotta a szervezet, itt "A" helyett "A-" az új besorolás.

A Fitch illetékes szakértője a leminősítési közleményben emlékeztet arra az e héten a lett miniszterelnök által beismert fejleményre, hogy a kritériumok igen nehéz teljesítése miatt 2013 előtt aligha lehet eurójuk a letteknek.Kapcsolódó cikkünk2007.08.16 10:24 Még legalább 5 évre a lettek az eurótólA tolódó pénzcsere miatt gyengült az a védelem, amit eurózóna-tagsággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés