Előfizetői tartalom

Újra Bánfi volt a galamb, Király ott se volt - mi derül ki a jegyzőkönyvből?

Portfolio
A monetáris tanács 9:1 arányban szavazott a kamatszint tartására a júliusi ülésen. A kamat 25 bázispontos csökkentésére csak Bánfi Tamás szavazott, aki már a harmadik egymást követő ülésen sürget voksával lazább monetáris politikát. Meglepetés, hogy a frissen kinevezett új alelnök, Király Júlia nem vett részt az ülésen. A másik hiányzó Neményi Judit volt.

A júliusi kamatdöntést akár korrekciónak is tekinthetjük, hiszen egy hónappal korábban a tanács igen előkészítetlenül indította meg a monetáris lazítást, így némi hitelességnyerésre is szolgált az óvatos tempót sugalló nyár közepi döntés. Természetesen a jegyzőkönyvben ez a megfontolás nem szerepel az indokok között. A legfrissebb inflációs számok megítélésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés