Előfizetői tartalom

Egyre kevésbé élünk rosszul - előrehozott 13. havi bérekkel kompenzál az állam? (2.)

Portfolio
Júniusban a keresetek - az inflációt figyelembe véve - 5 százalékkal értek kevesebbet a keresetek Magyarországon, mint egy évvel korábban. Öröm a rossz hírben, hogy ez az idén a legalacsonyabb adat, vagyis a reálbérek csökkenése egyre kisebb ütemű. A költségvetési szektorban folytatódott a létszámelbocsátás, újabb történelmi mélypontra süllyedt a létszámállomány.

Júniusban már "csak" 5 százalékos volt a reálkereset-csökkenés, ez a februári 8.1 százalékos mélyponthoz képest jelentős javulásnak mondható. Az infláció várható csökkenése miatt a mutató az év hátralévő részében tovább javul majd, így az éves átlagos mutató a júniusi környékén alakul majd.A versenyszektor rendszeres bruttó keresetei - ezt a jegybank és a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés