Előfizetői tartalom

Terjed a félelem az olaj piacára is

Portfolio
A jelentős részvénypiaci esés az olaj piacán is érezteti hatását, a befektetők kockázatvállalási kedve csökkenőben, az olaj árfolyama pedig már 2%-os mínuszban. A tegnapi amerikai olajkészletadatok hatására az árfolyam még emelkedni tudott, azonban jelenleg a befektetők nem tudják kivonni magukat a globálisan negatív hangulat alól.

Az elmúlt napok olajár emelkedésében szerepe volt annak, hogy feléledtek a kínálati oldali kiesés miatti félelmek a Mexikói Öböl felé tartó viharok miatt. Az időjósok jelentései szerint a Dean névre keresztelt trópusi vihar Mexico felé veheti az irányt elkerülve a Mexikói Öböl vidékét, mely az amerikai olajkitermelés jelentős részét adja. A Bloomberg által megkérdezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés