Előfizetői tartalom

Tátrai: közel annyi deficit lesz augusztusban, amint amekkora többlet volt júliusban (3.)

Portfolio
87.5 milliárd forintos hiány alakulhat ki augusztusban az államháztartásban - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. A Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy az első háromnegyed évi deficit az eddig jelzettnek megfelelően alakulhat (1204.2 mrd Ft, a GDP 4.8%-a), így szeptemberre közvetetten 203.6 milliárd forintos hiányelőrejelzést adott a tárca. Ez lényegesen magasabb, mint a tavaly szeptemberi mintegy 70 milliárd forintos deficit. Az idei éves hiányprognózis nem változott, továbbra is 1529 milliárd forint, a GDP 6.0%-a (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül).

Az előzetes adatoknak megfelelően 90.6 milliárd forintos többlettel zárt júliusban az államháztartás, míg a PM prognózisa 95.1 milliárd forint volt. Tátrai jelzése szerint a hetedik hónapban a vártnál kissé kedvezőbben alakultak a tárca saját előrejelzéseinél a jövedéki adó, a személyi jövedelemadó, az áfa és a regisztrációs adó bevételek, míg a vártnak megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés