Előfizetői tartalom

Pocsék lakáspiaci adatok az USA-ból - szakadhatunk tovább? (3.)

Portfolio
Mélypontra zuhant a lakáspiaci konjunktúra az Egyesült Államokban a legfrissebb adatok szerint. Ez a jelzálogpiacról kiinduló pénzügyi turbulencia szempontjából nem sok jót ígér, bár a mai adatok közvetlenül nem befolyásolják a már a piacon lévő jelzáloghitelek értékét. Az első piaci reakciók természetesen kedvezőtlenek, bár a hatás összességében korlátozott.

Júliusban a kiadott építési engedélyek száma 1.373 millió egységre csökkent, a megkezdett építések mutatója pedig 1.381 millió egységre mérséklődött. (Ezek évesített, szezonálisan igazított adatok.) Ezek a számok az előző időszaki adatokat, illetve a várakozásokat is alulmúlják, jelezve, hogy a lakáspiac még mindig nem tért magához.Kapcsolódó cikkünk2007.08.16...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés