Előfizetői tartalom

PM: 10-15%-os élelmiszerár-emelkedés reális, így nem várható áfa-csökkentés (2.)

Portfolio
A kormány úgy látja, hogy nem reális az élelmiszerárak több tíz százalékkal történő emelkedéséről szóló "riogatás" idén ősztől, inkább az előrejelzések alsó széle (10-15%) valószínű - jelentette ki a portfolio.hu kérdésére a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. A Pénzügyminisztérium államtitkára hozzátette: amint azt korábban jelezték, ezen forgatókönyv esetén nem csökkentenék bizonyos alap élelmiszerek (pl. tőkehúsok) áfa-kulcsát.

Újságírói kérdésre válaszolva a PM illetékesei jelenleg nem látják szükségességét, hogy megemeljék az idei évi átlagos inflációra vonatkozó 7.0%-os prognózist (az elemzői előrejelzések 7.5% körül vannak). A prognózis változtatás a elsősorban a nyugdíjkiadásokat érinthetné. A jelenlegi elképzelések alapján novemberben mintegy 2%-os kiegészítő nyugdíjemelést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés