Előfizetői tartalom

Vártnál kissé kedvezőbb amerikai inflációs adatok (2.)

Portfolio
Míg a volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex a vártnak megfelően 0.2%-os áremelkedést jelzett júliusra, addig a teljes árindex csak 0.1%-kal emelkedett (várt: 0.2%). A vártnál alacsonyabb júliusi havi infláció az üzemanyagárak alakulásának tudható be. Éves szinten az infláció 2.7%-ról 2.4%-ra csökkent míg a maginfláció 2.2%-on stagnált. Ezek az adatok megfeleltek a várakozásoknak.

A 2.2%-on maradó éves szintű maginfláció alátámaszthatja a Fed elsőszámú aggodalmát, amelyet a múlt heti kamatdöntést követő közleményben is hangsúlyozott. A piac ugyanakkor a másodlagos jelzálogpiaci problémákból kiindulva egyre inkább kamatcsökkentésre számít. Ehhez hasonló a "konfliktus" az eurózónában is megfigyelhető. Ezzel függ össze, hogy az eurózóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés