Előfizetői tartalom

Min kereshetsz, ha esnek a részvények? - Hurrikánokon

Portfolio
A negatív befektetői hangulat ellenére 1%-kal emelekdett tegnap a WTI szeptemberi határidős árfolyama, míg a mai kereskedés további 0.5%-os felértékelődést hozott a részvénypiacokon kialakult negatív befektetői hangulat ellenére. Az emelkedés hátterében az áll, hogy két vihar is veszélyeztetheti a Mexikói Öböl olajkitermelését (mely az USA kitermelésének 27%-át teszi ki).

A Royal Dutch Shell tegnap evakuálta 100 munkását az Öbölben levő platformjáról, míg hétfőn 80 munkást. A Yucatan félszigetnél tomboló Dean nevű trópusi vihar a hét végére erősödhet hurrikánná az amerikai National Hurricane Center adatai szerint. A Bloomberg által megkérdezett Victor Shum, a Purvin&Getz tanácsadó cég egyik szakértője szerint az olajár esésének megállásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés