Előfizetői tartalom

Magára talált az ipar, de nem tart sokáig a fellendülés

Portfolio
Az első öt hónap gyenge ipari adatai után már elkönyvelhettük, hogy a kedvező külső konjunktúra dacára a szektor leállt a növekedési pályáról, amikor júniusban váratlanul erőre kapott. A havi növekedés 2.7 százalékos, ennél nagyobbra utoljára tavaly szeptemberben volt példa, 2005 óta pedig a harmadik legnagyobb volumenindexet jelenti. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a fellendülés csak ideiglenes.

Épp akkor mutatkozik némi élénkülés az iparban, amikor az uniós gazdasági ciklus elindult lefelé - ez is mutatja, hogy a szoros összefüggés ellenére a mutatók hónapról hónapra azért nem követik szigorúan az európai trendeket.A feldolgozóipar az első öt hónapban csak stagnált, így kérdés, hogy a júniusi erőre kapás mennyire tekinthető tartós jelenségnek. Úgy tűnik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés