Előfizetői tartalom

Mennyi ingatlanadót fogunk fizetni?

Portfolio
A (folyton változó és igen bizonytalan) tervek szerint 2009-ben bevezeti a kormányzat az ingatlanadót. Jónéhány lehetséges ötlet merült már fel az adó alapjára, mértékére, lehetséges számítására vonatkozóan, ám hogy ezek mekkora bevételt eredményeznek, arról eddig számítások alig születtek. Két hazai szakértő friss tanulmányában néhány fontos kérdésben kísérel meg eligazítást nyújtani. (Kiss Gergely - Vadas Gábor: Néhány gondolat a lakóingatlanok után fizetendő adó bevezetéséről) A szerzők szerint lehet helye az új adónemnek a magyar adórendszerben, néhány javaslatot is megfogalmaznak az alkalmazhatósági problémák kiküszöbölésére, valamint számszerűsítik a befolyó adó nagyságát. Az alábbiakban a tanulmányt közüljük.

A hazai és a nemzetközi lakáspiac. Az ingatlanadó bevezetése, az ingatlanok értékének meghatározása, az "elviselhető" ingatlanadókulcs, a várható adóbevétel nagysága számos cikk, szakmai vita témája volt az elmúlt időszakban. A hazai politikai és gazdasági szereplőkön túl nemzetközi intézmények is bekapcsolódtak az ingatlanadó Magyarországi bevezetésének vizsgálatába....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés