Előfizetői tartalom

Áll a bál Törökországban - gyengült a líra (2.)

Portfolio
Ugyanazt az Abdullah Gült jelölte államfővé tegnap a kormányzó AK párt Törökországban, mint akinek személye miatt május elején jelentősen megnőtt a belpolitikai feszültség és ami előrehozott választásokhoz vezetett. A jelölés tényét ma fogja bejelenteni Gül. Egyelőre a török katonaság nem emelte fel szavát hivatalosan a jelölés miatt, de az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ez bármikor bekövetkezhet. A líra bő 1%-ot gyengült tegnap késő délután óta a dollárral szemben (1.30 feletti árfolyam), bár ebben a globális befektetői hangulat változékonyságának is szerepe lehetett.

Amint tegnapi előzetesünkben jeleztük, Gül jelölése volt a legvalószínűbb, holott más, az ellenzéki pártok és a katonaság számára is elfogadhatóbb jelöltek is rendelkezésére álltak volna az AK-nak. Az ellenzék és a világi értékek őreként is máködő katonaság amiatt aggódik, hogy Gül túlságosan az iszlám felé vinné el az országot, ha államfővé válna. Emiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés