Előfizetői tartalom

45 ezerrel nőhet a magyar foglalkoztatottság a következő egy évben

Portfolio
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) által hétezer vállalkozás megkérdezésével végzett felmérés alapján a következő egy évben mintegy 45 ezerrel nőhet a foglalkoztatottak száma az elbocsátásokat és a felvételeket egybevéve - írja a Népszabadság. A legnagyobb növekedés (10 ezer fő) a gépiparban várható, míg a kereskedelem és javítás ágazatban több mint 7 ezer lehet a bővülés, az építőiparban 5 ezer, a fémalapanyag-gyártás, fémfeldolgozás területén 3 ezer, a szálláshely ágazatban közel 2 ezer.

A mintegy 650 ezer munkavállalót foglalkoztató, választ adó cégek reprezentálják a munkaerőpiacot, ezért a szakemberek szerint azokból a nemzetgazdasági tendenciákra is következtetni lehet. A válaszok alapján úgy tűnik, hogy az oktatás területén több mint ezer, az egészségügyi, személyi szolgáltatásban közel 2 ezer fős létszámcsökkenés várható majd. A megyék közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés