Előfizetői tartalom

Mégsem lesz kész 2010-re a teljes M6-os autópálya?

Portfolio
Kicsi az esélye annak, hogy az eredeti terveknek megfelelően 2010-ig elkészül az M6-os autópálya Pécsig vezető szakasza - tudta meg a Világgazdaság. A lap információi szerint a várható csúszás oka az, hogy nem tudják kiírni a Dunaújváros-Szekszárd közötti 67 kilométeres szakaszra a köz- és magánszféra együttműködése (PPP) keretében a pályázatot, mert nincs meg az építési engedély, miután Paks nem járul hozzá a tervezett nyomvonalhoz. Ahhoz viszont, hogy három év múlva végig autópályán lehessen eljutni a 2010-re az Európa kulturális fővárosa címet elnyert baranyai megyeszékhelyre, legkésőbb idén ősszel ki kellene írni az említett szakaszra is a pályázatot.

A lap megjegyzi, hogy a még hiányzó két másik M6-os szakasz (Szekszárd-Bóly: 49 kilométer és Bóly-Pécs: 30.2 kilométer) PPP-ben megvalósuló beruházására már kiírták a tendert, illetve a gazdasági tárca folyamatosan tárgyal a paksi önkormányzattal a nyomvonalról. Az M6-os autópálya érdi tető-Dunaújváros közötti - szintén koncessziós szerződés alapján készült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés