Előfizetői tartalom

Megismétlődik a májusi török pofon? - Napokon belül kiderül

Portfolio
Ma dönt a török kormánypárt, az AK arról, hogy kit jelöljön az elindult török államfőválasztási procedúrában. A döntést várhatóan holnap, vagy holnapután jelentik be. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint azt az iszlám gyökerekkel vádolt Abdullah Gült jelöli ismét az AK, aki miatt a világi értékek felett őrködő török katonaság május elején erősen felemelte a szavát, komoly politikai feszültséget okozva az országban és megingást a régiós piacokon is. Ez vezetett a július 22-én megtartott előrehozott parlamenti választásokhoz. A közelmúltban a törok katonaság ismét figyelmeztetett, hogy nem fogadná el Gül államfői jelölését.

Kapcsolódó cikkünk2007.07.31 09:37 Egy rántással indult a forint mai napja - nem törődtek a figyelmeztetésselMájus óta legalább egy jelentős változás van a török államfőválasztási folyamatban amellett is, hogy Gül lehet ismét az AK jelöltje. Ez pedig az, hogy az AK jelentős győzelmet aratott az előrehozott választásokon, ami erős társadalmi felhatalmazást jelent számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés