Előfizetői tartalom

Nagyobb mértékben csökkenő olajkészletek, mint várták (2.)

Portfolio
Az amerikai Energia Információs Ügynökség percekkel ezelőtt tette közzé az elmúlt hétre vonatkozó olajkészletek alakulását. A nyersolajkészletek 4.1 millió hordóval csökkentek, míg a benzinkészletek 1.7 millió hordóval. A finomított termékkészletek 1 millió hordóval emelkedtek, míg a finomítói kapacitáskihasználtság 91.3%-os szintre esett.

A Bloomberg által megkérdezett 14 elemző prognózisának mediánja szerint a benzinkészletek 775,000 hordóval emelkedhettek, melyek így már az öt éves átlagos szinten tartózkodnak. A nyersolajkészletek ezzel szemben 2.75 millió hordóval eshettek, míg a finomítói kapacitáskihasználtság 93.6%-os szinten állhatott csakúgy mint egy hétel korábban. A várakozások a benzinkészletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés