Előfizetői tartalom

Továbbra is az inflációtól fél a Fed, nem rántják magával a gazdaságot a hitelpiaci problémák

Portfolio
Ahogy március óta minden kamatdöntést követő közleményben, úgy most is az inflációt jelölte meg fő "aggodalmi forrásként" az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, miután mai ülésükön is a vártnak megfelelően 5.25%-on tartották az irányadó kamatot a kamatöntő testület tagjai. A közlemény alapján a hitelpiaci problémák mellett is úgy látják a jegybankárok, hogy az amerikai gazdaság továbbra is mérsékelt ütemben bővülhet. Ez arra utal, hogy a Fed nem tartja rövid távon szükségesnek kamatcsökkentéssel serkenteni a gazdasági növekedést.

eurusdcomp Emiatt a részvénypiacok átmenetileg esni kezdtek, majd azt "felismerve", hogy az amerikai gazdasági kilátások alapvetően továbbra is kedvezőek, határozott emelkedéssel folytatták a napot. A dollár a tartósabban magasan maradó kamattartalom miatt átmenetileg kissé erősödött, majd gyengült, végül másfél órával a döntés után ugyanoda (1.3755) tért vissza, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés