Előfizetői tartalom

Ma Fed kamatdöntés és termelékenységi adatok (előzetes)

Portfolio
Ma este közép-európai idő szerint negyed kilenckor hozza nyilvánosságra az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény a kamatdöntését, mely az egybehangzó várakozások szerint az irányadó ráta 5.25%-on tartása lesz. Már emiatt is, de a jelenlegi piaci környezetben még nagyobb figyelem övezi a döntéshez kapcsolódó kommentárt, annak esetlegesen kibővített tartalmát. Mindezek előtt azonban még délután fél háromkor közzéteszik az Egyesült Államokban a második negyedévre vonatkozó előzetes termelékenységi és termékegységre eső bérköltség (ULC) adatokat.

Időrendben tekintve a délutáni-esti eseményeket előbb nézzük a második negyedévi statisztikákat. A piac arra számít, hogy az évesített negyedéves termelékenység érdemben gyorsult idén április-június között az USA-ban (1.0%-ról 2.2%-ra), miközben az egységnyi kibocsátásra jutó bérköltségek mérsékeltnek mondható ütemen, 1.8%-on stagnáltak. A termelékenységbővüléstől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés